Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Kérjük amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója szeretne lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásunkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megtekintésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

A webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

Hivatkozó jogszabályok:

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól:

„1. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez (14 napos elállási jog)”

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1400045.KOR

2001. évi CVIII. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről:

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0100108.tv

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról:

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0100108.tv

Bevezető:

Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) szabályozzák a P.R. Fürdőszoba Kft. (székhely: 9028 Győr, Régi Veszprémi út 10., cégjegyzékszám: 08-09-003822, adószám: 10349124-2-08) (a továbbiakban: Szolgáltató) üzemeltetésében működő ZalaKeramiak.hu által nyújtott szolgáltatások, a ZalaKeramiak.hu honlap használatának és felhasználásának, illetve a „Szolgáltató” és a „Megrendelő” között létrejött elektronikus szerződésnek a feltételeit, szabályait, a részes felek és a „Szolgáltató” jogaira és kötelezettségeire vonatkozó és alkalmazandó alapvető rendelkezéseket.

A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:

1. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre:

A megjelenített termékek on-line, házhoz szállítással rendelhetőek meg. Valamint lehetőség van azok személyes átvételére is saját áruházunkban. Egyedi szállítási igénylése esetén kérem, kérje személyre szabott ajánlatunkat a info @ zalakeramiak.hu címen!
Áruházunkban Fürdőszobai kiegészítőket, járólapot, csempét továbbá burkolási segédanyagokat is vásárolhat. Kínálatunk széleskörűen tartalmaz szaniter termékeket, zuhanykabinokat fürdőkádakat és csaptelepeket is. Valamint lehetőség van szauna termékek megvásárlására.

2. A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak:

 • Burkolat (csempe, járólap, dekor, listello)
 • Segédanyagok​

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól, és csak illusztrációként szolgálnak, amire cégünk nem vállal felelősséget. Azt minden esetben nézze meg szakkereskedésben vagy a gyár mintaboltjaiban, és csak személyes megtekintés után rendeljen a weboldalról a terméknév és termékkód alapján.

3. A termékek ára és technikai leírása:

A weboldalon szereplő termékek minden esetben I. osztályú minőségi termékek. A termékekre vonatkozóan a megjelenített bruttó kiskereskedelmi árak tájékoztató jellegűek és tartalmazzák a törvényben előírt áfát ( 27%), azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Speciális esetekben külön csomagolási díj is felszámításra kerülhet!

Áraink a készlet erejéig érvényesek, és az árváltoztatás jogát előzetes bejelentés nélkül is fenntartjuk. Az esetleges árakat, technikai adatokat érintő elírásokért felelősséget nem vállalunk. Bővebb feltételek a 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet és a Ptk. idevonatkozó jogszabályai szerint.

Az árváltoztatás, tévedés és elírás jogát előzetes tájékoztatás nélkül fenntartjuk!

4. Rendelési Információk:

A vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges (vendégként). Amennyiben szeretné a legközelebbi vásárlás alkalmával mindössze a kosár tartalmát összeállítani, praktikus lehet a regisztrációt elvégezni.

5. Megrendelések feldolgozása:

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 8:00 – 16:30-ig történik. A megrendelések feldolgozásán kívüli időpontokban is van lehetőség a megrendelés leadására, ebben az esetben a feldolgozás a következő munkanapon történik!

Ügyfélszolgálatunk amennyiben lehetséges visszaigazolja telefonon és e-mailen, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelést. Teljesítési idő nagyban függ a termék típusától és rendelkezésére állásától. Általános teljesítési idő termékcsoporttól függően 4-30 napon belül.

6. Mikor tekinthető létrejöttnek a szerződés?

Megrendelésekor egy automatikus rendelés-visszaigazolást küld Önnek a rendszer a megadott e-mail címére, amely arról tájékoztatja, hogy rendelését/érdeklődését rögzítette a rendszer.

Az elektronikus automatikus rendelés-visszaigazolás nem azt jelenti, hogy az eladó elfogadta a megrendelésünket és a termék leszállítására kötelezettséget vállal. Az e-mailen küldött automatikus rendelés-visszaigazolás mindösszesen a megrendelésünk eladóhoz való megérkezését igazolja. Ez még nem jelenti a szerződés létrejöttét. Így adott esetben tévedésből vagy programhiba miatt visszaigazolt alacsony ár vagy készlethiány esetén a kereskedő nem köteles a termék leszállítására az automatikus rendelés-visszaigazolásban foglalt feltételekkel. A szerződés akkor jön létre, ha a kereskedő ezt az automatikus rendelés-visszaigazolást követően egy újabb e-mailen értesíti a fogyasztót a megrendelés teljesítéséről, a termék/termékek beszerzéséről, szállításának átadásáról vagy az üzlethelyiségben történő átvétel lehetőségéről.

7. Rendelés menete:

 1. Jelentkezzen be*, regisztráljon, vagy rendeljen vendégként (regisztráció nélkül).
 2. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba.

Amennyiben az adott termékből nagyobb mennyiséget szeretne vásárolni módosítsa annak megfelelően a kívánt mennyiségre lehetősége van folytatni a vásárlást, amennyiben befejezte és ellenőrizte a vásárolni kíván termékeket és azok mennyiségét kattintson a Pénztár gombra. A törlés gombbal lehetősége van a kosár menüponton belül a tartalmát módosítani. Amennyiben nem frissül a tartalom a frissítés gombbal lehetőség van a frissítésre. A megfelelő pontokban ellenőrizze az adatok helyességét!

A számlázási / szállítási adatok megadását követően lehetősége van megjegyzést írni a megrendeléséhez, majd el kell fogadnia a Felhasználási Feltételeket, ez után a Rendelés Jóváhagyása gombbal véglegesítheti és adhatja le a megrendelését.

E-mail-ben a megrendelését követően visszaigazolást kap a beérkezett megrendelését telefonon is, amennyiben lehetséges vissza igazoljuk, illetve egyeztetjük az adatait.

*Amennyiben már regisztrált oldalunkra nem szükséges minden személyes, szállítási és számlázási adatot ismételten megadnia. Kérjük regisztrációnál az adatokat pontosan töltse ki, különösen ügyelve a telefonszámára. Regisztrációt elegendő egyetlen alkalommal elvégeznie, az után a felhasználó nevével és jelszavával bármikor beléphet és eddigi megrendeléseit is átnézheti.

8. Házhoz szállítási információk:

Webáruházunk megrendeléseit egész Magyarország területén a PK-EUROTRANS Kft. futárszolgálat teljesíti, és emelőhátfalas teherautóval szállítja házhoz.

A megrendeléseket csak előre utalással tudjuk teljesíteni!

Személyes átvétel esetén külön kérésre megoldható a készpénzes vagy bankkártyás fizetés az áruházunkban (ezt szíveskedjék előre jelezni a megjegyzés mezőben).

A házhoz szállítás minden megrendelés esetében ingyenes az ország egész területére, viszont a megrendelések után, súlytól függően logisztikai díjat számolunk fel.

Logisztikai egyéb költség, és raktározási előkészítés díjszabása:  >>>link<<<

9. Raklap információ: bruttó 4.500 Ft/raklap!

A házhoz szállításnál az EURO, MÁV, illetve a ZALAKERÁMIA EGYUTAS (értékkel terhelt) raklap felszámításra kerül. A raklapot/raklapokat nem kell visszaadni a futárnak, az a vevő tulajdonába kerül.

10. Személyes átvétel:

Személyes átvétel Győrben: INGYENES!
Amennyiben a vevő EURO, MÁV, illetve a ZALAKERÁMIA EGYUTAS (értékkel terhelt) raklapon viszi el az árut, akkor 1000 kg/1 db raklaponként bruttó 4.500 Ft-ot számlázunk ki. Csere EURO raklapot elfogadunk, illetve a raklapot ugyanezen az áron visszavesszük.

P.R. FÜRDŐSZOBA KFT. – C-RAKTÁR: 9028 Győr, Régi Veszprémi út 14. (DOMUS RAKTÁRVÁROS)
ÁRUKIADÁS: HÉTFŐ-PÉNTEK: 8-16-ig! – SZOMBAT-VASÁRNAP ÉS ÜNNEPNAPOKON ÁRUKIADÁS NINCS!
Térkép: https://goo.gl/maps/VKcjp17Brn8KLAeu6

11. További házhoz szállítási információk:

Figyelem! – A házhoz szállítás minél rugalmasabb lebonyolítása végett kérnénk, hogy vegyék figyelembe az alábbiakat.

 • A házhoz szállítás cégünk ingyenes szolgáltatása, mely nem tartalmazza a házba, lakásba, emeletre való felvitelt.
 • A házhoz szállítás csak a házhoz, nem pedig a házba szállítást tartalmazza, arról minden esetben a vevőnek kell gondoskodnia.
 • Továbbá nem vagyunk kötelesek extrém körülmények esetén, például föld, vagy dülő úton, védtöltésen és olyan mellékúton házhoz szállítani az árut, amely veszélyezteti teherautónk és az áru épségét. Ilyen esetben a szállító bármikor megtagadhatja az áru célba juttatását a vevő által megadott címre, azt csak a legközelebbi lehető legbiztonságosabb helyen rakhatja le, ahol a vevővel tételesen átveteti azt. Innen a vevőnek kell az árut elvinnie, elvitetnie.
 • Természetesen a sofőr igyekszik a megállási lehetőségekhez mérten a legközelebbi helyre lerakni az árut a teherautó mellé.
 • Megállni tilos táblával jelölt helyen a sofőr nem állhat meg! Ilyen esetben a szállítási címhez a legközelebbi szabályosan megállható helyen adja át az árut, annak a tovább vitele a megrendelő feladata.
 • Az árut a lerakodás után mihamarabb szíveskedjék tételesen átvenni, mivel a sofőrt szigorú menetrend kötelezi. Köszönjük.
  Az Ügyfél köteles a kiszállítás időpontjában a csomagot fogadni, az egyeztetett időpontban. A futár maximum 20 percet várakozhat az átadási helyszínen. Ha ez idő alatt a megrendelő nem ér oda, a kiszállítást sikertelennek kell tekinteni. Az át nem vett, visszaküldött rendelés esetén a visszaszállítás és újra szállítás díja a megrendelőt terheli, újraküldését kizárólag a meghiúsult szállítás költségének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!
 • A futárszolgálat kétszeri kézbesítését, illetve az át nem vett rendelés logisztikai költségét a megrendelőre terheljük!
 • Az átvétel indoklás nélküli megtagadása esetén a logisztikai költségek a Vásárlót terhelik.
 • Meghiúsult szállítások logisztikai költsége a mindenkori listaáron kerül felszámításra.

12. Szállítás időpontja:

Webáruházunk szállítási idejét nagyban befolyásolják a készlet információk, melyet a kiválasztott termék adatlapjának specifikációs fülén talál meg.

Így a készlet információ lehet “készleten” jelöléssel, ezeket a termékeket általában készleten tartjuk, Ebben az esetben a kiszállítás általában egy héten belül megoldható, de előfordulhat, hogy éppen kifogyott, ezért pár nap alatt érkezik be hozzánk, így ezzel hosszabbodik a teljesítési idő.

A másik lehetőség amikor a készlet információban “rendelésre” megjelölést lát. Ebben az esetben 1-3 hét alatt tudjuk teljesíteni a megrendelést a kiszállítási hely függvényében, amennyiben a termék van készleten a gyárban, és nem kell a gyártására várni. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy ahová saját szállítást is végzünk, oda a túranapjainkon szállítunk utánvéttel vagy előre utalással. Más területekre pedig futárszolgálat juttatja el a megrendelt árut a beérkezést követő 4-5 napon belül, ekkor a megrendelését előre utalással egyenlítheti ki, mert a raklapos futár nem kezel készpénzt. Megértésüket előre is köszönjük.

A megrendeléseket munkanapokon a beérkezések sorrendjében feldolgozzuk, továbbrendeljük, és további 24 órán belül értesítést küldünk a kiszállítás várható idejéről. Minden esetben igyekszünk a minél rövidebb szállítási határidőre.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS!

A szállítás időpontja minden esetben (szóban, telefonon, e-mail-en) csak tájékoztató jellegű, amiért nem vállalunk felelősséget!

A megadott szállítási időpont bármikor késhet gyári készlethiány, gyártási késés, beszerzési nehézségek, hibás készlet információ, beszállítói késés, logisztikai problémák, kiszállítói késés, teherszállító jármű meghibásodása, raktározási törés, munkaerő hiány (betegség), stb. miatt.

A szállítás késése miatt keletkező reklamációt nem fogadjuk el, az abból keletkező károkat (kötbér, rakodó munkás fizetése, stb.) cégünk nem fizeti meg!

Megértésüket köszönjük.

13. Szállítás kérése későbbi időpontra:

Önnek lehetősége van már most megrendelni a kívánt burkolatot, amit kérhet későbbi kiszállítási időpontra (készletre kerülés után max.: 14 nap), amennyiben azt előre kifizeti. Ezt rendeléskor a megjegyzés rovatban kérnénk előre jelezni. Ráadásul ekkor még az érvényben levő megrendeléskori árat kell kifizetnie. Ebben az esetben az áru már az Ön tulajdona lesz, azt mi csak ingyenesen tároljuk a megadott időpontig (14 napig). Ezt követően a további raktározás bruttó 5000 Ft/nap/raklap (1000 kg).

14. Megrendelések raktározása:

Az előre nem kifizetett és befoglalt termékek megrendeléstől számított 14 nap elteltével automatikusan felszabadulnak, és vissza kerülnek a szabad raktárkészletre, azt a továbbiakban nem áll módunkban a megrendelt áron ingyenesen tárolni!

Ezt megelőzően értesítést küldünk, amiben felajánljuk a további raktározás lehetőségét, ami bruttó 5000 Ft/nap/raklap (1000 kg). Ezt követően Önnek lehetősége van további raktározást kérni az Ön által előre meghatározott dátumig, amennyiben azt a megrendelés számlájával együtt előre kifizeti. Ebben az esetben az áru már az Ön tulajdona lesz.

Megértésüket köszönjük.

15. Garancia:

A Zalakerámia termékekre 24 hónap garanciát vállalunk. Fontos azonban tudni, hogy az átvétel után 72 óra áll a rendelkezésére, hogy a leszállított árut/árukat átnézze, és az esetleges sérüléseket jelezze felénk. Az ennél később jelzett sérüléseket nem áll módunkban elfogadni. Természetesen a hibás termékek garanciája marad a 24 hónap.

16. Elállás joga:

A távollevők között kötött szerződésekre szóló 45/2014. (II.26.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.
Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

Bizonyos esetekben azonban a fogyasztót nem illeti meg az elállás joga:

 • Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ.
 • Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő általa szabott igények alapján egyedi kérésnek megfelelően leszállított termékekre
  hang, illetve kép, vagy szoftver esetén ha a csomagolását felbontotta.
 • Törvényi hivatkozás: 45/2014. (II.26.)

Megmaradt burkolatot nem áll módunkban visszavásárolni!

17. Elállási jog gyakorlásának menete:

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon.
Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel)küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Igény szerint cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási szándékáról, annak díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni. Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli!

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt).

A termék visszaérkezését követő harminc napon belül a P.R. Fürdőszoba Kft. Vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát.

Elállási jogi nyilatkozat letöltéséhez kattintson ide. Csak ezen elállási jogi nyilatkozat, vagy tartalmilag azonos nyilatkozatot áll módunkban elfogadni!

18. Adatkezelés:

A webáruház használata során a P.R. Fürdőszoba Kft. részére rendelkezésre bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki 3. fél számára, kivéve abban az esetben, amennyiben az a P.R. Fürdőszoba Kft. alvállalkozója (pl.: futárszolgálat, a megrendelés kézbesítéséhez). A webáruház böngészése során technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból. (ip cím, látogatás időtartama..) Ezen adatokat a P.R. Fürdőszoba Kft. kizárólag jogilag hitelesen indokolt és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére.
A szolgáltatás használatához a Cookie-k engedélyezésére van szükség. Amennyiben nem engedélyezi őket a webáruház nem minden esetben működik megfelelően, egyes részeket nem jelenít meg. A Cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat a P.R. Fürdőszoba kft. a megrendeléshez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruházban leadott megrendelésből készült számla a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat a P.R. Fürdőszoba Kft. bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az webshop @ zalakeramiak.hu e-mail címen.

Jelen általános szerződési feltételekben nem szabályzott kérdésekben a polgári törvénykönyv 2014. június 13-án hatályba lép a Kormány 45/2014. (II.26.) Kormányrendelete a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések szabályairól szóló kormányrendelet és az elektronikus társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók. A Webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a P.R. Fürdőszoba Kft. általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

19. Üzemeltetői adatok:

 • Cégnév: P.R. Fürdőszoba Kft.
 • Székhely: 9028 Győr, Régi Veszprémi út 10.
 • Adószám: 10349124-2-08
 • Cégjegyzék szám: 08-09-003822
 • Kibocsájtó cégbíróság, okmányiroda: Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság Cégbírósága
 • Elektronikus elérhetőség: webshop@zalakeramiak.hu
 • Ügyfélszolgálat: +36 30/694-6084, Hétfő-Péntek: 8-16:30-ig – kivétel ünnepnapok!
 • Bankszámlaszám: 10300002-10652179-49020019 (MKB Bank Zrt.)

20. Központi elérhetőségek:

P.R. Fürdőszoba Kft.

 • Cím: 9028 Győr, Régi Veszprémi út 10.
 • Útvonaltervezés: >>> Link
 • Áruház telefon: +36 30/989-6615, +36 96/515-355, 515-356
 • Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 8-16:30-ig, Szombat: 9-13-ig

Győr, 2024. április 11.